RALLY

ARKIV
2015

 

Ett STORT Tack,
Till alla som ställt upp med att göra Rally Småland möjligt,
- Funktionärer.
- Markägare.
- Samarbetspartners.
- Den engegerade och
skötsamma publiken.
m.m.
 
så alla som på något sätt känner sig delaktig ska veta hur värdefull er insats är för att få detta att fungera!


//
Vetlanda Rally & Racing Club


Inbjudan Rally Småland

Svenska Rallycupen
 

 
 
2014


 

Inga oväntade segrare i SSRC finalen 2014
 

Läs merHÄR

--------------------------------------------------------------------------------
Rallyframgångar

Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson kom på första plats i Grupp-E A-förare i Kristianstad i Lördags, detta gav en total 41 placering.
Övriga Vetlanda RRC resultat Per Ola Törnberg 42 plats totalt och Andreas Friman 66 plats Totalt. Tävlingen vanns totalt av Stoffe Nilsson Hässleholm.

 

Radiostyrd Svensexa

Under lördagen passade glatt svensexe-gäng på att testa Nitro Arena med en av klubbens bilar, ett trevligt inslag under den pågående träningen.
Lycka till med Bröllopet!Rally

Simrishamnsmixen Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson blev 2:a i A förare Grupp-E i lördags vann gjorde Thobias Svensson från Hörby.

 

 
 SSRC finalen avgjord med fina resultat för klubbåkare!

Utdrag ur pressreleasen för SSRC:
I klassen för Grupp E bilar hade Stefan Ottosson, Vetlanda tillsammans med kartläsaren Sofie Adolfsson vunnit alla deltävlingar och var denna dag helt ohotade. Närmast kom Johan och Henrik Edqvist från Hörby. Erik Bergman, Skillingaryd började försiktigt men kunde spurta sig från femte till tredje plats från servicen efter två sträckor till slutmålet. 

Sekundstrid, eller till och med tiondelsstrid, blev det i Volvo Original. Årets suverän Håkan Ståhl, Skillingaryd ledde inför sista sträckan med 0,1 sekunder men fick ge sig på den sista med 0,3 sekunder för Per-Ola Thörnberg, Vetlanda.

Läs hela pressreleasen HÄR och resultatslista HÄR

 

 

 

RALLYSEGER

Nu igår stod det klart, Stefan Ottosson och sambon Sofie Adolfsson vann även den sista och tionde deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen. Tävlingen Ekratten avgjordes i skogarna norr om Karlshamn, där tog paret sin tionde av tio möjliga klass segrar vilket då blir ointagligt för övriga tävlingsklasser och därmed så tog de även hem totalsegern i hela cupen.
Cup segern är nu därmed klar och nu bjuds de bästa i varje klass under året in till en finaltävling där den bästa i varje bilklass (fyra styck bilklasser) skall koras. Tävlingen äger rum i Växjö med omnejd sista helgen i oktober.

 

 


 

 

En rapport från Rallye Deutschland.
22/8 2011


Som ni kanske redan vet så fick vi tyvärr bryta tävlingen på SS11 när motorn gav upp. Om det är topplockspackningen eller en kolv eller exakt vad problemmet är vet vi inte ännu då vi inte har öppnat maskinen ännu.
Vi är ändå nöjda med tider och resultat fram tills att detta hände. Vi var i ledning i klass A6 (vid sidan om WRC-Academy) och låg på tredje plats bland de 2-hjulsdrivna bilarna totalt. Vi hade flera mellantider på sträckorna som väl hade hävdat sig i WRC-Academy.
I övrigt så hade förberedelserna inför tävlingen ett stort mått av press och överraskningar som gjorde att hela teamet fick arbeta på högtryck. En spindel som saknades och var försvunnen minst 3 gånger och med en hel del aktivitet avbåde Benoit Pickard Citroën Raing samt några ur WRC teamet hittades runt 10.00 samma dag som besiktningen skulle till klockan 17.00. Vi fick med hjälp av den lokala Citroën handlaren Thomas Hoff och Auto Hoff Gmbh tag på en press för att pressa i hjullagret och fick då till detta på ett något så när ordnat sätt utan att missa vår tid i besiktningen.
Sedan när vi kom till besiktningen så kom nästa problem. Det visade sig att vår bil saknade 2st cirka 3decimeter långa plast detaljer i fronten som vi alldrig har haft till vår C2:a. Den franske tekniska kontrollanten var stenhård så han sa att det blir inte start utan dessa. Och ni skall visa upp detta senast 23.00 om ni skall starta imorgon. Då började jakten på dessa delar, och den lokala Auto Hoff hade inte en enda begagnad C2:a i lager. Stefan och jag började att åka runt i Trier för att hitta C2:or men de flesta hade inte dessa plast detaljer. Vi hittade en bil inne på service området men vi lyckades inte hitta ägaren till den. Vi fortsatte därför vår jakt och vi upptäckte en fransk bil som vi följde efter på väg mot Luxemburg men vi lyckades inte få stopp på den. När vi följde denna bil så passerade vi en C2:a som stod parkerad utmed vägen i ett mindre samhälle, så vi stannade där och började med dörrknackning och vid dörr 3 så fann vi ägaren. Vi hade stor tur för bilägaren jobbade själv i det bussgarage som tävlingen hade sin besiktning och lät oss gladeligen köpa dessa plastdetaljer och vi fick ta med oss hans bil till serviceplatsen och montera bort dem.
Vi kunde senare cirka 22.15 få vår bil godkänd.
 

Tidigare under året så har vi kört en tävling på asfalt i Danmark där vi placerade oss 4 bland åtta citroëner endast 17sek från andra platsen och hade vi inte blivit hindrade av annan tävlande så hade vi klarat andra platsen. 

Sedan här hemma så leder Stefan SSRC grupp-E elit, samt är 2:a i DM. Han kunde varit 1:a om inte vår start i Rallye Deutschland samt hans Coodriver upprag åt åt Fredrik Åhlin i WRC-Academy hade kolliderat med DM. Han har därför redan missat 2 starter och kommer även att missa ytterliggare 1st som kolliderar med det internationella tävlandet.

MVH/Per Ottosson.

 

 

 

Rally
 

Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson tog sin 4:e seger i Helgen i Karlskrona i Grupp E Elit och de blev 32:a totalt.
Per-Ola Törnberg och Oscar Almkvist kom 2:a i Voc Elit och 22:a totalt.
Med andra ord mycket bra resultat för Vetlanda RRC.I den totala sammanställningen för SSRC så delar Stefan och Sofie ledningenmed Björn Johnsson och Christoffer Svensson tävlande för Hässleholms MK.
De båda har samlat in 195poäng i denna cup.
 Per Ola och Oscar har samlat ihop 147poäng och ligger därmed på en 11plats i total sammanställningen för SSRC.
Stefan och Sofie leder nu även grupp E Elit i Smålands DM och Per-Ola och Oscar ligger även där 2:a Voc Elit.

 

 


 

Bra resultat från Ottosson /Adolfsson!

Stefan Ottosson tillsammans med sambon och Co-drivern Sofie Adolfsson tävlade i den 31/3 i Simrishamns mixen. Detta var första tävlingen i SydSvenska Rally Cupen, SSRC. Detta är en cup om 10 deltävlingar som går i Smålands och Södra bilsportförbundens distrikt. 10 tävlingar plus en final ska köras. Förra året vann Stefan Ottosson med Co-driver Sofie Adolfsson Grupp E Elit i denna serie i Ottossons rallyteams VW Golf 3 grupp E. Målet är att försöka försvara denna seger även i år. Tävlingen gick väldigt bra då Stefan och Sofie vann Gr. E Elit, i denna klass startade 9 bilar. De var också snabbaste grupp-E bil, totalt startade 19 grupp-E bilar.Totalt kom man på en 68-plats av 170 startande. Tävlingen vanns totalt av Stoffe Nilsson i en Subaru tävlande för Hässleholms MK. 

Fotot är väl fångat av morgansrallyfilm.se och co-drivern är cool och utnyttjar tiden i luften med att vända blad i nothäftet.
--------------------------------