Enkel bilsport

Drivers open 2023-05-13

Tävlingsrapport Vilda ryd racet Ryds MK

Bilsport-rallycup.

Repris på nytt! Samma vinnare och tvåa och trea som förra tävlingen i Karlshamn.

Vi är riktigt nöjda ändå med våran 3:e plats, det har inte gått smärtfritt, lite lättare avåk i vägbyte kört på en stor sten som låg på vägen så det blev lite kosmetiska skador och nya oljeläckage, troligtvis kopplingscylindern.

Jörgen Gerhardson fick dessvärre lämna in efter 2:a sträckan då topplockspackningen gått sönder på deras bil,dom låg fram tills dess även dom på pallplats i sin klass.

Vi får ta tag i diverse problem nu i veckan som kommer då det är bara 3v till nästa tävling "Gruvrundan" uppe i Åtvidaberg som är 4:e av 6 deltävlingar, sista innan semesteruppehållet.

Mvh Mikael fransén rallysektionen

Vetlanda RRC

Dravis open

2023-04-16

Det var dax för Drivers Open på ny plats hemma hos Thylénarna. Det avlöpte mkt bra, 27 förare ställde upp och fick köra en fin slinga x 4.

Lovorden ”haglade” in så vi får nog ta en Drivers Open här igen i höst

Bäst av klubbens förare lyckades Tommy Carlsson som slutade som 3a i Framhjulsdrivna klassen och 7a totalt

Rookieligan från klubben från de Motorburna där tog Jesper Flinkman en fin 6 te plats i Bakhjulsdrivna och 14 de totalt William Rosell slutade 7a i bakhjulsdrivna där började även Filip Johansson lysande men en trasig växellåda satte stopp för honom

Mikael Fransén slutade 10 a i Framhjulsdrivna klassen

Segrare i Bahjulsdrivna blev Magnus Robertsson JMK tillika total segrare

I Framhjulsdrivna klassen vann Mattias Kopp samt Damklassen vanns av Catalina Floberg

Drivers-open Falköping 220619!

Flytet håller i sej, klubben fick även denna gång husera på pallen, denna gången fick jag stå överst på pallen, dock är det tajt som vanligt, hade dock 3st i stort felfria åk utan några större misstag som gjorde att det höll hela vägen.

Tommy Carlsson blev på fin trejeplats och dessa placeringar höll även totalt bland dom andra klasserna.

Nu tar vi paus ett par månader så laddar vi om för våran egna tävling i Augusti.

Mvh Mikael Fransén Vetlanda RRC "enkel bilsport "

EPA/A Traktorer
Thomas Jansson och Mikael Fransen har en träff med styrgruppen för EPA/A Traktor gänget, för att lyssna av va ungdomarna vill och hur vi ska kunna organisera dem.

Detta är ett jobb för framtiden både för oss och kommunen. De som ingår i styrgruppen är

Sam Björnsson, Olle Martinsson, Alma Oskarsson, Dennis Lose och Liam Adolfsson

Drivers-open Varberg 220515.

Det blev succe i Varberg, Tommy Carlsson vann och jag tvåa i både framhjulsdrivna och totalt I alla klasser.

Vi var 37 startande I dag, så ett helt okej startfält.

Jag inledde med bästa tid, men dessvärre så hade ena stötdämparen fram gått sönder så oljan runnit ut. 2:a heatet var jag ute och åkte lite i det gröna, växelknoppen fick jag i näven, allmänt stökigt heat och hopplöst slående fram i bilen, så nu tog Tommy över med knapp marginal. 3:e försökte jag bara köra genom utan att chansa nåt, men kände att jag inte kunde få fast hjulen i backen, utan bara studsade vilt,så det blev till slut 1,5 sekund till Tommys fördel,så får gratulera till vinsten.

Nu är det Vetlandafesten nästa i slutet av Maj, sen Falköpings tävling I juni igen.

Mikael Fransén för Drivers-open "Enkel bilsport"

DO: Falköping 2021-09-26

Resultatsammanfattning av Drivers-opentävling i Falköping "Uddagården"

Vi var 3st från Vetlanda som representerade Vetlanda RRC.

Det var 3st omg. 24st startande, det var som vanligt tajta fajter, men efter dom 3omg. Stod det mellan 2st Andreas Carlsson och Joakim Strömberg ,där Andreas drog längsta strået och vann med minsta möjliga marginal 0,1sekund på drygt 8min körning.

Grattis till vinsten.

Från klubben gick vi inte heller lottlösa, Mikael Fransén 3:a i fwd, 3:a tot. Linda W 1:a bland damerna. Tommy Carlsson tvingades bryta länkarmshaveri.

Detta var den sista tävlingen för detta året, så vi hoppas på ett pandemifritt 2022 och flera aktiva åkare och arrangörsklubbar som vill hjälpa denna gren att växa.

Mvh Mikael Fransén "Enkel bilsport" Vetlanda RRC

DO: Näshult 2021-08-22

Då var det åter dax för en Drivers Opentävling i Näshult, det kändes skönt att återigen kunna anordna en tävling efter 1,5 år uppehåll pga pandemin. Vädret var stålande solsken så alla trivdes och tyckte det var en trevling dag i Näshult. Tävlingen lockade 25 förare totalt och den löpte på utan några större missöden, så både tävlande och funktionärer var nöjda efter tävlingen.

I den framhjulsdrivna klassen så blev Mikael Fransèn, VRRC vinnare, 2:a Andreas Carlsson , Jönköpings MK och 3:a Tommy Carlsson, VRRC. I den bakhjuldrivna klassen så blev Michael Olofsson, Norrhammars MK vinnare, 2:a Nils Leijer, Vara MK, 3:a Stig Emilsson, Falköpings MK. Bästa junior blev Albin Linden, VRRC, 2:a Kevin Tillman, VRRC och 3:a Viktor Adolfsson. Bästa dam blev Linda Wilhelmsson, VRRC.

Nu får vi hoppas på att Conny Lindèn kommer igång så vi har en vinnare i bakhjulsdrivna klassen oxå.

Enkel Bilsport: Drivers Open

Tävlingsrapport från Uddegården Falköping 2021-06-13!

Det var med stor förväntan vi åkte till Falköpings tävling, då det varit långt tävlingsuppehåll.

Började för egen del bra idag med 2:a tid i första omgången och 3:a andra omgången, så det såg ljust för en gång skull.

Dock så lyckades idag ingen av klubbens medlemmar för ovanlighetens skull hamna precis utanför pallen.

Tommy Carlsson 4:a i framhjulsdrivna klassen 4:a totalt.

Mikael Fransén 5:a i framhjulsdrivna klassen 5:a totalt.

Magnus Tillman 6:a i framhjulsdrivna klassen

8:a totalt.

33 startande totalt i tävlingen.

Vi får knyta nävarna hårdare på våran egna tävling nästa gång o hoppas vi går hela vägen.

Mvh Mikael fransén Vetlanda RRC!

Inställd tävling

Den planerade tävlingen den 18 april är inställd på grund av rådande pandomiläge och rekommendationer från Bilsportförbundet och Folkhälsomyndigheten

2019-10-06

Tävlingsrapport från 5:e deltävlingen i Autoexperten Drivers-opencup!

Idag blev det nya framgångar för våra medlemmar i klubben.

Linda Wilhelmsson tog hem 5:e deltävlingen också och därmed klar vinnare i damklassen så hon kan inkassera 4 st nya däck till tävlingsbilen, stort grattis till dig!

Måste även gratulera Tommy Carlsson som blev tvåa idag i framhjulsklassen, jag själv blev 6:a i framhjulsdrivna klassen som resten av deltävlingen innan så varför bryta den trenden.

Det var en mycket rolig och lite lurig tävling där det var löst och halt på sina ställen så det gäller att köra förnuftigt. Det var totalt 33 st startande idag.

Radiostyrd Bilsport

26 september 2020

Idag har vi haft ett öppet KM i radiostyrd bilsport.

Segrare blev Andreas Edvinsson

både totalt och utav klubbmedlemmar. Isac Billred blev juniorklubbmästare.

2019-09-22

Då var 4.e deltävlingen över och vi fick åka en snabb och lång slinga, blev mycket rattande idag.Falköping fick i vanlig ordning till en roligbana och välordnat arrangemang. Vi fick Linda Wilhelmsson på pallen idag som bästa dam. Det var totalt 38 startande och vi fick följande placeringar i klubben:

Tommy Carlsson 4:a i framhjulsdrivna klassen 5:a totalt, Mikael Fransen 6:a i framhjulsdrivna klassen 7:a total, Magnus Tillman 7:a i framhjulsdrivna klassen 8:a totala, Linda Wilhelmsson 13:e i framhjulsdrivna klassen.

Nu väntas nästa tävling om 14 dagar, då Tidaholms MK står som värd för 5:e deltävlingen.