VRRC

Radiostyrd Bilsport

RB: 2024-05-19
Då är vi på hemväg efter en solig, varm och dammig helg. Bra racing och trevligt folk från norra europa. VRRC har representerats av Kim Fridell, Martin Fridell, Robert Holmquist och Magnus Södergren. Och det har de gjort bra och är hyfsat nöjda.

RB: 2022-10-29

I helgen var Isac i Kallinge och körde 1:10 FWD som var supportklass till RM i 1:10 touring och 1:12 track.

Det började redan på Fredagen med träningar. 8st träningsheat över hela dagen. Det var lång tid mellan heaten men det gick ganska bra.

På Lördagen var det 2st till träningsheat som var seedningsgrundande, vilket betyder att de 3 snabbaste varven på raken bestämmer vilket kvalheat han hamnar i.

Sen var det 4 av 5 kvalheat. I första heatet ledde han med några sekunder men missade att han inte hade gått i mål så han stod still i några sekunder innan han körde sitt sista varv och missade vinst i heatet. Det gick bra i resten av heaten med men gjorde några små missar här och där. Satte dock snabbaste varvet i alla kvalen.

På söndagen kördes sista kvalheatet och satte även här det snabbaste varvet.

Han hamnade i C-final och fick starta som nr 2.

I det första heatet kom han 2a, i det andra heatet kom han om bilen före i första böjen och höll ledningen i mål och vann. I det tredje heatet lyckades han köra om ledaren på första varvet och höll sedan ledningen ända in i mål och vann därmed C-finalen.

Vid prisutdelningen fick han pris av Latera när Bosse Hagberg valde Isac till tävlingens förare!

Detta var den bästa helgen någonsin sa han på vägen hem.

Det var den första pokalen som han körde sig till, denna fras upprepades många gånger

Stort tack till Fredrik von Elling för all hjälp och tips.

Och stort tack till David Ronnefalk och Pierre Ronnefalk för en grymt bra tävling och anläggning.

RB: Skövde 2021-08-07

Var det tävling i Skövde för Isac och här kommer en liten rapport.

Träning 1: Bilen var lite hal tyckte Isac men körde bra ändå.

Träning 2: Jag hade ändrat lite på bilen men det blev sämre tyckte Isac. Ändrade tillbaka och det blev lite bättre. Sen kom en geting eller något och det blev svårt att köra för Isac.

Kval 1: Nu hade vi ändrat massor och bytt däck. Bilen blev mycket bättre tyckte han och det gick ganska bra tills den där getingen var tillbaka och störde.

Kval 2: Körning gick ganska bra men han oroade sig mycket för den där himla getingen som kanske skulle dyka upp. Jag fick gå upp och vakta bakom Isac.

Kval 3: Vi ändrade ännu mer på bilen. Isac verkade gilla det.

Final 1/16B: Isac blev sist i kvalen och fick starta som nummer 8. Fick stå på en annan plats i förartornet som var lite knepigt i början men sen gick det bra. Han körde bra men lite mycket missar och ytterböjjar. Men snabbaste varvet var ungefär som de andras i heatet. Han slutade som 7:a.

I tävlingen slutade han på plats 38 av 40.

Rookiefinalen: Eftersom han var sist i kvalen startade han som nummer 1. Han tog starten och ledde i några varv innan det blev lite för stora misstag och han halkade ner i resultatet. Men efter ett tag hade de andra lite problem och Isac låg 5:a och slutade som 5:a. Isac hade fått för sig att de 5 första fick pokal men det är bara de 3 första egentligen(5 första i stora finalen får pokal). Men han körde mycket bra mellan missarna och bästa varvet var det 4:e bästa i heatet. Ju äldre han blir desto lättare blir det väl att hålla uppe fokus. Jag tycker körningen går jättebra för sin ålder. Men 30 minuter är länge och han fick lite ont i foten och armen.

Vid prisutdelningen blev han lite ledsen när det var de 3 bästa i rookiefinalen fick pris. Men i slutet av prisutdelningen fick han ett specialpris som yngste förare som kämpade på så bra. Så det blev en pokal i alla fall

Denna pokal hade han i famnen hela vägen hem och jag tror den har varit med i sängen hela natten

Isac hade riktigt kul och bilen höll hela dagen och piccomotorn gick som en dröm utan att gnälla eller stanna. Han tycker det är kul att springa runt och prata med allt folk. Han tycker det är roligt när folk berömmer honom, han kanske inte visar det alltid men han pratar mycket om det i bilen sen. Isac gillade när Johan Uvehall pratade om honom i högtalarna. Och han saknade Robin Brolin på pizzerian efter tävlingen. Tack till Skövde MK för en bra tävling.

RB: SM 10-11/7-2021

Får tacka alla inblandade för vår lyckade SM tävling 1:8 OR ingen nämnd eller glömd

Grattis till Hampus Berg

RB: SM

Förberedelser inför 1:8 OR SM 10-11/7-2021 finns några funktionärsstyrka kvar att fylla.


RB: Isac Billreds första tävling

Liten racerapport

Redan innan vi åkte till botkyrka visste Isac om att det var en svår bana men han ville åka ändå.

Träning 1: Det märks att det är en helt ny bana för isac. Lite problem att hitta rätt spår och rätt timing i hoppen. Men trillade inte en enda gång i sexlingen

Träning 2: Fortfarande mycket problem men lite bättre.

Kval 1: Vi gjorde styrningen mindre känslig och Isac körde mycket bättre i detta heatet. Han satte alla hopp minst en gång. Nu ska vi bara få ihop ett helt varv utan vältning.

Kval 2: Fortfarande lite vild körning Men han lär sig lite hela tiden.

Kval 3: Ungefär som kval 2

Final 1/16 B: Isac startade 7:a(sist) i sin final. I början var det ungefär som i kvalen med mycket vältningar. Men sen började det fungera lite bättre och till slut fick han till några varv utan vältningar

Rookiefinalen: Startade som nummer 1 men tappade snabbt till sista plats. Men han körde på i sitt tempo. Och till slut blev han 6a av 8.

Isac hade roligt idag och tjatar redan om nästa tävling.

Den nya picco-motorn funkade mycket bra tycker Isac. Nästan lite för bra.

Han blev inte sist i resultatlistan och inte sist i rookiefinalen heller vilket var roligt.

Bilen höll hela dagen och fungerade klockrent.

Vi tackar pappa Anders för den rapport och önska Isac alla lycka i framtiden för han är ett framtids hopp för våran RB sektion.

2021-07-03

SM i Radiostyrd Bilsport den 10-11/7-2021

Tiden går rasande fort nu, den 10-11/7 kommer vi ha SM i Radiostyrt på Nitro Arena. Det kommer behövas lite hjälp både inför och under tävlingen..

Fixa runt banan och runt klubbstugan innan

Servering under dagarna samt funktionärer under tävlingen.

Några som är manade kan skriva här eller höra av er till mig alt Anders Billred..RB: Radiostyrd Bilsport

Deltävling 1 för 1:8OR i Vetlanda kommer att flyttas framåt minst en månad. 

Besked om vilket datum alternativt ställs in kommer i slutaet av maj.


RB komitten

Radiostyrd Bilsport

26 september 2020

Idag har vi haft ett öppet KM i radiostyrd bilsport.

Segrare blev Andreas Edvinsson

både totalt och utav klubbmedlemmar. Isac Billred blev juniorklubbmästare.


 

 

EM - Tyskland
 2019-09-10
Idag den 10/9 2019 åker Anders Billred, Robert Holmqvist och Magnus
Södergren från Vetlanda RRC till 40+ EM i radiostyrda 1:8 Buggy-bilar.

Tävlingen kommer att hållas i Landshut i Tyskland 13-15 September.