VRRC

Här kommer jag att lägga upp presentationer om styrelsen och de som är aktiva inom klubben.

Först ut är en presentation om styrelsen och kommitterna.

Ordförande

Fredrik Sjöstrand 37 år vice ordförande

Egen företagare, snickare. Gift med Ulrika. Hamnade i klubben när de behövde hjälp inför bilspeedway. Har alltid varit intresserad av folkrace/rally. Har bara varit med som mekaniker, har aldrig kört själv för min fru är rädd, men det skulle vara kul (och nu har frun börjat ge med sig).


Vice. ordförande

Thomas Jansson 58 år är ordförande.

Varit bilmekaniker/tekniker sedan 1984. 1986 följde han med och skruvade rallybil ihop med sin bror åt Ulf Carlsson/Kell Johansson. 1989 blev han medlem i VRRC och Ulla Salmonsson satte in honom i styrelsen som ledamot. Eldprovet blev Sapa Rallyt 1989, som funktionär mm. 1992 hade Ulla Salmonsson och Henry Stein träffats och vips så började vi köra vår populära Bilspeedway 1992, Rallycross första dagen (fredag) och som vanns av Berndt Schuman, Folkrace andra dagen (lördag) som Leif Edvardsson vann. Thomas hann med att åka kartläsare i några rally tävlingar och körde ca 120 folkrace tävlingar (48 finaler). Sedan blev det så mycket funktionärs uppdrag att tiden bara räckte till det. Han har varit verksam i Smålands Bilsportsförbunds styrelse under en period också. Han har funktionärslicens Tekniker A i både Rally och Folkrace, så han jobbar med att vara tekniker i båda dessa grenar men även tekniskkontrollant åt Smålands Bilspotsförbund och Södra Bilsportsförbundet samt att han har många tekniker uppdrag. Just nu så förutom att vara tekniker på olika tävlingar är han ordförande i VRRC, revisor i Smålands Bilsportförbund


Sekreterare

Carola Dahl 59 år är sekreterare.

Jobbar som administrativ beredare/operativ inköpare på Myresjöhus sedan 1999. Bor i Bäckseda är gift och har tre söner. Urban min make och äldste sonen Johan kör folkrace sedan några år tillbaka, de andra två sönerna är med och mekar och Carola står för maten på tävlingarna. De var även med som medlemmar i  MK Withala 1982 - 1986. Deras teamnamn är Skrotraggarnas racingteam och har i dagsläget 14 medlemmar, varav 8 aktiva som förare. 


Vice sekreterare

Martina Gunnar 33 år är vice sekreterare.

"Ingift" i folkracegrenen, så hon har aldrig tävlat så hon har varit endast funktionär. Hon är en go och glad tjej som försöker se positivt på det mesta. Jobbar som butikschef.


Kassör

Anneli Thylen 59 år är kassör.

Har varit medlem sedan 1994, då intresset för folkrace tog fart igen, har sedan barnsben varit och tittat på rally och folkrace, men då lite mer sporadiskt. De första åren när barnen var små så var hon mest och tittade och stog för markservicen åt sin svåger som då tävlade aktivt. År 1997 så tog maken fokracelicens och då blev det att de var på nästan alla tävlingar som gick i småland. 2002 så tog hon folkrace licens och sin första tävling som hon körde var bilspeedwayen i Vetlanda, sedan så har det blivit några tävlingar under årens lopp. Men sedan så fick hon problem med hälsan och la då själva tävlandet på hyllan och började jobba aktivt i styrelsen istället. Har varit kassör sedan 2009. Har idag funktionärslicens i Tävlingsledning A i folkrace och rally har även Tekniker C i folkrace. Har idag hand om klubbens hemsida sedan 2019, gått utbildning så hon har rätt att utbilda funktionärer i Tävlingsledning C i både rally och folkrace. Jobbar med att anordna folkracetävlingar och rallytävlingar i vår klubb. Är ute på tävlingar som tävlingsledare.

Blev på årsmötet 2021 invald i Smålands Bilsportsförbund, som kassör och har hand om tävlingstillstånden. 


Ledamot

Joakim Thylen 30 år är ledamot.


Ledamot

Kjell Thylen 33 år är ledamot.


Supleant

Felicia Brannestam


Supleant

Ulrika Sjöstrand 38 år är styrelsesuppleant

Arbetar som vårdadministratör. Gift med Fredrik. Mitt egentliga intresse är hästar. men halkade in här på grund av min man som är intresserad av folkrace. Är rädd för allt som går fort och låter mycket.


Kommitter

Folkrace

Joakim Thylen 30 år sammankallande i folkracekommitten

se ledamot


Fredrik Sjöstrand 37 år 

Egen företagare, snickare. Gift med Ulrika. Hamnade i klubben när de behövde hjälp inför bilspeedway. Har alltid varit intresserad av folkrace/rally. Har bara varit med som mekaniker,har aldrig kört själv för min fru är rädd, men det skulle vara kul (och nu har frun börjat ge med sig).


Oscar Börjesson


Carola Dahl 59 år

Se styrelsen


Rally

Thomas Thylen 63 år sammankallande i rally kommittén.

Varit medlem i klubben sedan1994. Började intressera sig för folkrace, och började utöva den för nöjes skull. Hans mål var inte att vinna utan enbart för att få utöva sporten och ha roligt. Så några bra resultat har han inte haft men han körde 4-6 st tävlingar om året.

När första rally Småland planerades fick han uppdraget att bli den som tog in vägar för att han har sådan kännedom om de enskilda vägarna och deras styrelser i vägföreningarna och har vissa kontakter med Länstyrelser och dylikt som lantbrukare.

Idag utövar han folkrace och hjälper till att anordna rallytävlingar och det tycker han är roligt.


Mikael Fransen 


Joakim Thylen se styrelsen


Fredrik Sjöstrand se styrelsen


Jörgen Geradsson


Radiostyrd Bilsport

Maria Fridell


Berne Fridell


Anders Billred  

  

Mikael Wallin


Enkel Bilsport

Mikael Franse'n 48 år sammankallande i kommitten för enkel bilsport.

Driver Autoexperten butik i Vetlanda och mycket bilintresserad. Så detta har varit en stordel av mitt liv och hobby. Motorintresset kom även till i 20 års åldern och det har blivit folkrace och rally, så det har blivit ca 50 talet tävlingar genom åren. 2016 sadlade jag om och fattade tycke för drivers open. Som var en enkel och okopliceradntävlingsform som passade mig, dessutom fick jag en bra start och vann ett antal tävlingar, jag har hävdat mig i övre delen av resultatlistan i dom flesta övriga tävlingar. Så det har gett mersmak.

Är ansvarig för Enkel Bilsport sedan några år tillbaka. 


Niclas Turesson


Mattias Fälth 


Valberedning

Thomas Thylen se Rally kommitten.


Urban Dahl


Christian Fridell