VRRC

Här kommer jag att lägga upp presentationer om styrelsen och de som är aktiva inom klubben.

Först ut är en presentation om styrelsen och kommitterna.

Ordförande

Thomas Jansson 56 år är ordförande.

Varit bilmekaniker/tekniker sedan 1984. 1986 följde han med och skruvade rallybil ihop med sin bror åt Ulf Carlsson/Kell Johansson. 1989 blev han medlem i VRRC och Ulla Salmonsson satte in honom i styrelsen som ledamot. Eldprovet blev Sapa Rallyt 1989, som funktionär mm. 1992 hade Ulla Salmonsson och Henry Stein träffats och vips så började vi köra vår populära Bilspeedway 1992, Rallycross första dagen (fredag) och som vanns av Berndt Schuman, Folkrace andra dagen (lördag) som Leif Edvardsson vann. Thomas hann med att åka kartläsare i några rally tävlingar och körde ca 120 folkrace tävlingar (48 finaler). Sedan blev det så mycket funktionärs uppdrag att tiden bara räckte till det. Han har varit verksam i Smålands Bilsportsförbunds styrelse under en period också. Han har funktionärslicens Tekniker A i både Rally och Folkrace, så han jobbar med att vara tekniker i båda dessa grenar men även tekniskkontrollant åt Smålands Bilspotsförbund och Södra Bilsportsförbundet samt att han har många tekniker uppdrag. Just nu så förutom att vara tekniker på olika tävlingar är han ordförande i VRRC, revisor i Smålands Bilsportförbund


Vice. ordförande

Oscar Almqvist 30 år  är vice ordförande. 

Är aktiv inom rally. Började mitt tävlande 2007 som kartläsare. Har åkt co-driver i de fleta bilklasser. Har varit i Finland och tävlat. Under åren har det blivit uppemot 250 tävlingar i högerstolen och några ensta som förare. 2020 gjorde han även debut i folkrace.

Satt som styrelseledamot några perioder innan han blev vice ordförande. Inför 2020 blev han SGA för rally i Smålands Bilsportsförbund och är där inne på sitt tredje år.


Sekreterare

Carola Dahl 57 år är sekreterare.

Jobbar som administrativ beredare/operativ inköpare på Myresjöhus sedan 1999. Bor i Bäckseda är gift och har tre söner. Urban min make och äldste sonen Johan kör folkrace sedan några år tillbaka, de andra två sönerna är med och mekar och Carola står för maten på tävlingarna. De var även med som medlemmar i  MK Withala 1982 - 1986. Deras teamnamn är Skrotraggarnas racingteam och har i dagsläget 14 medlemmar, varav 8 aktiva som förare. 


Vice sekreterare

Martina Gunnar 31 år är vice sekreterare.

"Ingift" i folkracegrenen, så hon har aldrig tävlat så hon har varit endast funktionär. Hon är en go och glad tjej som försöker se positivt på det mesta. Jobbar som butikschef.


Kassör

Anneli Thylen 57 år är kassör.

Har varit medlem sedan 1994, då intresset för folkrace tog fart igen, har sedan barnsben varit och tittat på rally och folkrace, men då lite mer sporadiskt. De första åren när barnen var små så var hon mest och tittade och stog för markservicen åt sin svåger som då tävlade aktivt. År 1997 så tog maken fokracelicens och då blev det att de var på nästan alla tävlingar som gick i småland. 2002 så tog hon folkrace licens och sin första tävling som hon körde var bilspeedwayen i Vetlanda, sedan så har det blivit några tävlingar under årens lopp. Men sedan så fick hon problem med hälsan och la då själva tävlandet på hyllan och började jobba aktivt i styrelsen istället. Har varit kassör sedan 2009. Har idag funktionärslicens i Tävlingsledning A i folkrace och rally har även Tekniker C i folkrace. Har idag hand om klubbens hemsida sedan 2019, gått utbildning så hon har rätt att utbilda funktionärer i Tävlingsledning C i både rally och folkrace. Jobbar med att anordna folkracetävlingar och rallytävlingar i vår klubb. Är ute på tävlingar som tävlingsledare.

Blev på årsmötet 2021 invald i Smålands Bilsportsförbund, som kassör och har hand om tävlingstillstånden. 


Ledamot

Joakim Thylen 28 år är ledamot.


Ledamot

Kjell Thylen 31 år är ledamot.


Supleant

Natalie "Ninni" Svensson 30 år styrelsesuppleant.

Sambo med Erik Karlsson har 2 st barn tillsamans. Vi kör folkrace för Team BBG. Intresset för folkrace har funnits i hela mitt liv men det är på de senast åren jag har börjat köra. Första tävlingen var i Jönköping 2018 och det gick så där några poäng fick man ihop, andra tävlingen var 2 dagars i Lessebo fick 9 poäng. Sedan fick jag lägga folkracen på hyllan något år på grund av graviditeter. Men 2019 så stog jag återigen på startplattan i slutet av sommaren och i Mållila och då slutade man i som 3: i B-final. Jag är en omtänksam, snäll och hjäpsam som person. Jobbar som undersköterska på ett äldreboende i Vetlanda kommun.


Supleant

Ulrika Sjöstrand 36 år är styrelsesuppleant

Arbetar som vårdadministratör. Gift med Fredrik. Mitt egentliga intresse är hästar. men halkade in här på grund av min man som är intresserad av folkrace. Är rädd för allt som går fort och låter mycket.


Kommitter

Folkrace

Fredrik Sjöstrand 35 år sammankallande i folkrace kommitten

Egen företagare, snickare. Gift med Ulrika. Hamnade i klubben när de behövde hjälp inför bilspeedway. Har alltid varit intresserad av folkrace/rally. Har bara varit med som mekaniker,har aldrig kört själv för min fru är rädd, men det skulle vara kul (och nu har frun börjat ge med sig).


Frida Stålknapp


Oscar Börjesson


Joakim Thylen se ledamot


Rally

Thomas Thylen 61 år sammankallande i rally kommitten.

Varit medlem i klubben sedan1994. Började intressera sig för folkrace, och började utöva den för nöjesskull. Hans mål var inte att vinna utan enbart för att få utöva sporten och ha roligt. Så några bra resultat har han inte haft men han körde 4-6 st tävlingar om året.

När första rally småland planerades fick han uppdraget att bli den som tog in vägar för att han har sådan kännedom om de enskilda vägarna och deras styrelser i vägföreningarna och har vissa kontakter med Länstyrelser och dylikt som lantbrukare.

Idag utövar han folkrace och hjälper till att annordna rallytävlingar och det tycker han är roligt.


Oscar Almqvist se Vice ordförande.


Radiostyrd Bilsport

Anders Billred  

  

Mikael Wallin


Enkel Bilsport

Mikael Franse'n 47 år sammankallande i kommitten för enkel bilsport.

Driver Autoexperten butik i Vetlanda och mycket bilintresserad. Så detta har varit en stordel av mitt liv och hobby. Motorintresset kom även till i 20 års åldern och det har blivit folkrace och rally, så det har blivit ca 50 talet tävlingar genom åren. 2016 sadlade jag om och fattade tycke för drivers open. Som var en enkel och okopliceradntävlingsform som passade mig, dessutom fick jag en bra start och vann ett antal tävlingar, jag har hävdat mig i övre delen av resultatlistan i dom flesta övriga tävlingar. Så det har gett mersmak.

Är ansvarig för Enkel Bilsport sedan några år tillbaka. 


Conny Linden


Linda Wilhelmsson


Valberedning

Erik Karlsson 32 år är inne på sitt andra år och sin andra period.

Han är en glad grabb som jobbar som däckmontör på Euromaster i Vetlanda. Kör folkrace har kört lite olika tävlingar både i Småland och även runt om Göteborg med väldigt blandade resultat. Men mest nöjd är han med Vimmeby:s semesterrace 2018 då han gick vidare till lördagen som är finaldagen och slutade på en 58 plats av 450 startande.


Urban Dahl 


Thomas Thylen se Rally kommitten.