VRRC

FR 2024-05-18
Kördes smålandscupen i Målilla. Från klubben startade 3 förare. Emil Ahlstrand 8 p, Fredrik Cronwall 7 p i seniorklassen och Urban Dahl 11 p och slutade 7:a och missade precis finalplats i dam/veteran. Emils bil försvann på bud, de andra fick behålla. Tack till alla för en trevlig dag i strålande sol

FR 2024-04-13 Skillingaryd

Lite info från årets första tävling i Smålandscupen, Vårfajten i Skillingaryd. Från klubben startade 4 förare.. Joakim Thylén , Jonas Skrotnisse Blomstrand , Urban Dahl och Jeanette Nettan Ljung. Tyvärr gick ingen av dem till final med poängen Jocke och Jonas 7 p, Ubbe 6 p och Nettan tog 9 p på sin första tävling (mycket bra kört) . Det var bara Jocke som fick med sig sin bil hem. Tack till alla inblandade för en bra dag.

Nedan en bild på samtliga bilar

FR: Rapport från Bilspeedwayen i Målilla 12/8-23.

Från klubben körde Jonas Skrotnisse Blomstrand och tog 3 p, (med en bil som krånglade lite) och Urban Dahl som tog 16 p och körde A-final där han slutade på en fin 3:dje plats. Bra väder och trevligt sällskap. Stort tack till Fredrik Sjöstrand och Ulrika A Sjöstrand för sponsring av kärra och transport. 850:n försvann på bud, men det är bara att ta nya tag

FR 2023-06-10

En rapport från Folkrace original som kördes på Brusamålabanan i Mönsterås igår. Jonas Skrotnisse Blomstrand tog 11 poäng och tog 1:a platsen i C-final senior , Kjell Johansson tog 11 poäng och Urban Dahl 10 poäng och båda fick köra B-final dam/veteran. Kjell kom 1:a och Urban 5:a. Mycket trevlig tävling, bra anordnat.

En liten parentes i sammanhanget är att jag Carola Dahl och Lena Blomstrand fick åka 3 varv var i rally bilen med Mikael Fransén

FR 2023-06-04

En rapport från 2-dagars i Hagaslätt, Lessebo.

Jonas Skrotnisse Blomstrand körde kanonbra på lördagen och tog sammanlagt 16 poäng, men blev tyvärr utesluten ur tävlingen då han körde på en bil lite för hårt bakifrån. Urban Dahl tog 19 poäng, men kom tyvärr precis utanför finalen. Fint väder och trevligt sällskap.

Folkrace 2023-05-27

En rapport från Försommarracet i Grimslöv igår. Jonas Skrotnisse Blomstrand slutade på 5 poäng, då "soppapumpen" lade av när han låg 2:a i sitt andra heat och blev uttryckt i vallen i tredje, trots detta fick Urban Dahl 9 poäng och gick till c-final och blev 6:a då bilen inte gick att köra och reparation hanns inte med.
FR: Rapport från Grimslöv 29/10.

Klubbens förare: Fredrik Petersson 17 p och 5:a i A-final dam/veteran. Urban Dahl 7 p på 2 heat, Anneli Fransson 7 p, Patrik Dalmans 10 p, Erik Toffel Karlsson 7 p Christer Pettersson Koskela 7 p, Jonas Skrotnisse Blomstrand 0 p, Christian Skäär 21 p och 5:a I A-final junior, Nova Fransson 6 p.

Folkrace 2022-09-17

En liten rapport från Mönsterås... från klubben körde Joakim Thylén och Urban Dahl . Jocke slutade på 9 poäng och Ubbe på 8 poäng, strax utanför finalplats. Trevligt sällskap och bra väder. Tack till alla inblandade.

Carola Dahl 2022-09-18

Folkrace 2022-07-16

Jonas Skrotnisse Blomstrand tog 2+2 poäng i lördags efter punktering och söndrig drivaxel.

Mycket bra kört i alla fall

Lycka till i Motala.

Bilspeedway 2022

Vi från tävlingsledningen vill tacka alla funktionärer för ert fina jobb dessa dagar. Vi tackar även våra sponsorer för utan ert stöd så är det inte möjligt att genomföra detta evenemang så ett jätte tack. Till sist men inte minst så vill vi tacka publiken för att ni kom till detta evenemang, det är ni som ger oss som har jobbat med att få till denna tävling kredit att vi har gjort ett bra jobb och att vi orkar göra detta.

Så ett jätte stort tack till er alla som gjort detta möjligt.


FR: Lessebo 4-5 juni 2022
Här kommer en rapport från 2-dagars i Lessebo.. Jonas Skrotnisse Blomstrand tog 8 poäng och Urban Dahl tog 11 poäng efter en rullning och en uteslutning pga 2-minuters regeln vid drivaxelbyte. Han kom 5 sekunder för sent och de släppte heatet. En trevlig och varm helg trots några "missöden"
Carola Dahl 2022-06-06

Bilspeedway 1-2 juli 2022
Nu är det klart det blir BILSPEEDWAY den 1-2 juli på Vetlanda Motorstadion. Detta innebär att vi har Bilspeedway möte söndag den 12 juni kl. 18,00 i klubbstugan, och som ni förstår så vill vi att så många som möjligt kommer, för nu gäller det att så många som möjligt ställer upp så vi fixar detta.

Bilspeedway

Då det är många som undrar om det blir någon Bilspeedway i år den 1-2 juli.

Omständigheterna är stora då Vetlanda Speedway AB har gått i konkurs , och speedwaybanan ingick i konkursboet.. Moderföreningen Vetlanda Motorsälskap ska försöka köpa tillbaka banan i sin ägo igen. Men den ligger ute till försäljning just nu och anbudstiden går ut idag den 27 maj. Efter det så får vi veta vem/vilka som är spekulanter på banan. Detta har medfört att vi inte har kunnat skriva något avtal om att få hyra speedwaybanan den 1-2 juli, för vi vet inte i dagsläget vem som äger banan det datumet vi vill hyra den. Därför så vet vi inte ännu om vi vår till en bilspeedway i år, men vår förhoppning är att vi lyckas få till ett avtal snart och att vi kan köra den 1-2 juli, men ni förstår att tiden är knapp. Så får vi till ett avtal under den kommande veckan så kommer vi att gå ut till er medlemmar med att ni måste ställa upp och jobba för att vi ska lyckas få till det på knappt 3 veckor. Jag har ständig kontakt med VMS styrelse om vad som händer och när vi kan skriva ett avtal. När vi får klar tecken så kommer Thomas Jansson och jag att skriva avtal direkt.

Detta är vad jag/vi kan släppa ut just nu för att inte äventyra VMS förhandling om speedwaybanan.

Anneli Thylen 2022-05-27

Folkrace

2 april var Urban Dahl och Jonas Skrotnisse Blomstrand i Lessebo

och körde folkrace. Poängen räckte inte till finalerna, men roligt

hade de. Jonas tog 11 p och Urban 3 p, han blev diskad i sitt första

heat pga att han inte fick köra med AC på det viset.

Skrivet av Carola Dahl


FR: Kalmar 2021-10-09

Dax att skriva en såkallad racerapport om gårdagen när det förengångsskull nästan lirade. Nu när man väl fått sova ikapp nästan två veckor sömnlösa nätter med att åka tävling tätt efter varandra utan att ha startklara bilar färdiga men denna dag hade jag sakt och slått på mig själv att nu satan gäller det! Sista tävlingen på året så ska det bli åka av! Men efter lite uppochner vänd vecka så blev det hyfsat tillslut! Första heatet tog man starten och kom i mål som segrare efter lite batalj med team kamraten Patrik Johansson. Nästa heat kom man iväg hyfsat okey men kom en sånndär framkrafsare som försökte gena lite väl häftigt som sen rullade och la sig på taket mitt framför mig så tappade ner till fjärde tror jag innan man kom förbi tredje gick väll hyfsat med men var lite väl många med samma vilja så blev lite turbulent så man körde nog lite väl hårt för att ha greppet med sig så snurrade och åkte lite väl brett så kom in som 5:a. Men det räckte till en C-final där jag kom ut som tvåa men krökte styrstaget igen så blev lite svårkört och efter alla olika damm moln så blev man 5:a. Så rätt okey ändå med dom förutsättningarna man haft och inte varit i säng tidigare än 02:00 varje natt det sista nu så kändes skönt med lite sovmorgon idag så nu laddar vi om intresse bubblan med lite krut och kör på älgjakt nu i veckan väl mött och tack Trälarps Maskinstation AB för säsongen och hoppas på mer kört nästa år.

Skrivet av Joakim Thylen 2021-10-10FR: Nässjö 2021-09-25

I 1:a heatet blev David 4:a, Ninni blev 5:a.

I 2:a heatet blev David 5:a, Ninni 5:a

I 3:e heatet blev David 4:a, Ninni 3:a

David fick ihop 8 poäng, Ninni 5 poäng och Erik 5 poäng.    

Rolig och bra banna så David kommer att köra här fler gånger. 

David har lite små fix att fixa men Erik har dessvärre mer jobb i vinter.

Ninni har inte kört på 2 år så för hennes del var det komback, så hon var "ringrostig". I första heatet så dog bilen 2 gånger, vilket kan bero på att hon inte har kört bilen tidigare, för den var lånad av David. 

I heat 3 så kom hon efter lite i starten men gasar på och en bil stannar å de andra 2 tar alternativet och helt plötsligt ligger hon först men hon vet att hon har alternativet kvar men tar det sista varvet och hon slutar på 3:de plats. Men bara känslan att ligga 1:a i 2 varv gör henne stolt ( många kanske tycker hon är en tönt nu) men bara den känslan att hon vet att hon kan köra växer inom henne så hon blir starkare som person. 

Jag vet att det var fler Vetlanda RRC:are som körde här men de har inte skrivet något om det så hur det gick för dem vet inte jag.


Samarbetspartners:

Senaste Nytt

 FR: 14/10 Kalmar oktoberracet, avslutningen på Smålandscupen 2023.

Detta är skrivet av Jonas Skrotnisse Blomstrand

Åkte till Kalmar med en bil som man enbart gjort någon start me

Delar självklart med ubbe ganska stort och hårt startfält

Får ok start i 1a heatet ligger på 5e går upp till 4e blir vänd. Slutar sim 5a

Lite bättre start i 2a men inte riktigt nöjd! Blir ganska tumult även där och får punka på höger fram men då en bil blir ståendes så slutar 5a

I 3e går jag ut med inställningen att de kul å åka så vi åker en sista. Den börjar med att bilen till vänster om mig tjuvar får till en ganska bra start de blir lite tumult och ligger 3a ur denna händelse men efter massa tur så slutar jag på 1a plats!

D final även den blir de hård körning i å ligger 4a tror jag när 1 och 2an kör ihop och körsönder då var de ju allt eller inget klarar ta mig upp till 1a

C final även den hård men får en fin start hamnar 1a men bromsar bort mig 2 gånger så hamnar på 4e plats

Stort tack till familjen Dahl Kim Karl Lovisa å Karls meck!!! grymt rolig helg! Å fick behålla pärlan!

För Urban Dahl började det med en 2:a plats, därefter en 3:dje plats och avslutade med en 5:te = 11 poäng och det räckte till en C-final där han slutade 6:a efter säsongens första och sista svart flagg.

RY: Polkatrofen Gränna MK 30/9-23

Bäst från klubben totalt lyckades Kim Bergström / Marielle Erlandsson som slutade på en fin 7 de plats i C grupp H

Mikael Fransén och Niklas Nilsson blev 2 a i C grupp E

Ove Almqvist med Stefan Josefsson blev 8a i B grupp N över 1400

Robert Bertilsson som åkte med Christer Sundström vann klass Gr N upp till 1400 A förare

Peter Gustavsson med Elias Eriksson blev 9 a i C Voc

Jan Gustafsson och Annika Evertsson slutade på en 8 de pålats i G E A-B förare alla VRRC i mål.

FR: 2023-08-26

En rapport från Stensjön i ösregn från VRRC startade 9 förare, tyvärr har jag inte koll på allas poäng men, Patrik Johansson kom 2:a i D-final senior, Kjell Johansson 2:a och Urban Dahl 6:a i B-final dam/veteran. Jonas Skrotnisse Blomstrand 3 poäng, Johan Dahl 4 poäng, Joakim Thylén, Christoffer Lilja , Peter Johansson och Emil Ahlstrand körde också. Efter Jockes vådliga rullning hoppas vi på snabb bättring ( och rulltårta på kvällens möte ).

FR: Rapport från Bilspeedwayen i Målilla 12/8.

Från klubben körde Jonas Skrotnisse Blomstrand och tog 3 p, (med en bil som krånglade lite) och Urban Dahl som tog 16 p och körde A-final där han slutade på en fin 3:dje plats. Bra väder och trevligt sällskap. Stort tack till Fredrik Sjöstrand och Ulrika A Sjöstrand för sponsring av kärra och transport. 850:n försvann på bud, men det är bara att ta nya tag

RY 2023-06-10

Lite från Hammarslaget i Järsnäs arrangerat av Norrahammars MK

Två klass segrare från klubben

Fredrik Cronwall och Anton Snusen Kjellström vann C Förare Original / Grupp N och slutade på en fin 14 de plats totalt Peter Gustavsson/ Elias Eriksson blev 3a i samma klass

Ove Almqvist / Stefan Josefsson vann

B Förare Grp H , Grp N

Kim Bergström / Marielle Erlandsson blev 3a i C Förare Grp H , Grp N , Nat special 4 WD ( bästa 2 WD ) och en meriterande 6 te plats totalt

Jan Gustavsson / Annika Evertsson slutade på en 10 de plats i Grp E A-B-C Förare

FR 2023-06-10

En rapport från Folkrace original som kördes på Brusamålabanan i Mönsterås igår. Jonas Skrotnisse Blomstrand tog 11 poäng och tog 1:a platsen i C-final senior , Kjell Johansson tog 11 poäng och Urban Dahl 10 poäng och båda fick köra B-final dam/veteran. Kjell kom 1:a och Urban 5:a. Mycket trevlig tävling, bra anordnat.

En liten parentes i sammanhanget är att jag Carola Dahl och Lena Blomstrand fick åka 3 varv var i rally bilen med Mikael Fransén

Motorburen ungdom 2023-01-20

Dessa fantastiska ungdomar, vilket driv de har Motorburna Vetlanda en del av Vetlanda RRC genom Enkelbilsport.

Folkrace

FR: Ulricehamn 2021-08-28

Erik och David var och åkte lite folkrace i Ulricehamn. Med lite blandade resultat tyvärr men roligt och blött för oss. Men david som kör sin första tävling hamnade på den 6 plats i sitt första heat och i andra blev han 4 och i sitt sista blev han 5.

Erik blev 5a första heatet och I andra slutade han 6a efter att tagit alternativet försent tyvärr. I sista blev det en bröderakamp efter att Erik och David hamnade i samma heat men den som kom vinnande ur den var ju Erik. Efter att David blev tryckt och fick en hel däck trave framför sig. Så tack vare det slutade Erik på en 4de plats.

Men den var kul även att vi inte hade vädret med oss. Och att man fick åka lite bil igen. Men som det ser ut nu så blir det nya tag till Nässjö nästa månad. Efter lite garage tid med rikt och lite översikt på alla saker. 

Skrivet av Erik Karlsson

FR: Laholm 3/7-2021

Jonas Skrotnisse Blomstrand har varit i Laholm och gasat av sig.

Han blev 5a I första pga en växel som inte ville som han ville,

3a I andra och lådras i 3:dje.


FR: Varberg 2/7-2021

Då har Skrotnisse varit å åkt Varberg fick fina startar men tyvärr hjälpte de inte redig

Blev 3a I första

5a I andra

5a I 3e

Han hoppas få behålla bilen för då blir det Laholm imorgonFR: Hallsberg

Folkrace 2/7-2021 Halsbergaa vad säger man? Äntligen?! Efter två års väntande och bränslebesparing med smitta i denna värld så är vi äntligen påväg Men som vanligt har inte vägen dit varit spikrak Har hållit på med en bil med det lilla extra i motormässigt som man tänkte ha på årets kanske ända tävling. Låg bra till i tidsplanen förengångsskull Men efter ett totalt misslyckat test i söndags så blev den motorn lite krasslig (troligen covid) menmen ska man köra så ska man köra! Så var bara att rulla in en annan bil som stog närmast! Var inte så mycket att göra på den! Var bara lite fix även på @almqvistoscar bil… men med envishet och lite sömnlösa dygn så kan vi äntligen säga att vi är påväg mot Närke på #speakerhjelm Sverigeresan! Första gången att köra i Hallsberg osv med rattrost! Så inga förhoppningar på resultat så är man bara nöjd att komma iväg och träffa allt folk igen på avstånd ha en bra helg winelovers för det ska vi ha! #almqvistmotorsport #thylenmotorsport #trälarpsmaskinstationab

Skrivet av Joakim ThylenFR: Bilspeedway 2021

Styrelsen tog den 2021-05-23 ett beslut om att inte genomföra någon bilspeedway i år. Detta på grund av corona läget och dess restruktioner från Folkhälsomyndigheten och SBF. 


Styrelsen 2021-05-23

Bilspeedway 2021

Styrelsen tog den 2021-05-23 ett beslut om att inte genomföra någon bilspeedway i år. Detta på grund av corona läget och dess restruktioner från Folkhälsomyndigheten och SBF. Vi får inte ta in någon publik och då har vi ingen möjlighet att få någon ekonomi i tävlingen. Vi kan inte godkänna en tävling där vi ser redan innan start att den inte kommer att gå ihop sig, så därför tog styrelsen detta beslutet, hoppas att ni förstår våt ställningstagande.


Styrelsen 2021-05-23

Mönsterås

2019-09-21

Urban Dahl var enda förare från VRRC i Mönsterås 2019-09-21.
Han blev 3:a i B-final i mix ( 5:e pokalen sedan starten 28/4-18)

Swedolracet

 2019-09-07 

Den 7 september 2019 så gick Swedolracet i Taberg av stapeln,
givetvis så hade vi några tappra medlemmar som körde denna tävling.

Det var delade framgångar men så är det i denna sport, Urban Dahl:s växellåda
rasade i andra heatet så sedan var det slutkört för hans del denna lördag.

Även för Jonas Blomstrand gick det inte något vidare denna lördag, han frontade
ett stålräcke även han i det andra heatet. Även Patrik Johansson och Kjell Johansson
körde denna tävling men där har jag inte hört något om hur det gick.

Målilla

2019-08-24

Bilspeedway i Målilla den 24 Augusti där vi hade många hemmaförare som det gick bra för.


Erik Karlsson 4a och Kim Bergström 5a i C-final Seniorer, Natalie Svensson 3a
och Urban Dahl 4a i B-final Mix. Även bra insatser av Christian Karlsson,
Jonas Blomstrand och Ronny Karlsson.

Swedolracet

 2019-09-07 

Den 7 september 2019 så gick Swedolracet i Taberg av stapeln,
givetvis så hade vi några tappra medlemmar som körde denna tävling.

Det var delade framgångar men så är det i denna sport,
Urban Dahl:s växellåda rasade i andra heatet så sedan
var det slutkört för hans del denna lördag.

Även för Jonas Blomstrand gick det inte något vidare
denna lördag, han frontade i ett stålräcke även han i det andra heatet.


Även Patrik Johansson och Kjell Johansson
körde denna tävling men där har jag inte hört något om hur det gick.

Bilspeedway 2019-07-05 och 2019-07-06

Kim Bergström från Vetlanda RRC blev 1:a i A finalen under fredagens Bilspeedway tävling. Övriga hemmaförare s resultat blev Erik Karlsson 3: a i B finalen, Jonas Blomstand 38:de och Christian Karlsson 39:de.


Det kom 2950 st för att se fredagens tävling på Vetlanda Motorstadion.


Lördagens tävling vanns av Patrik Eriksson Nässjö MK. Hemmaförarnas placering blev enligt följande: Kim Bergström 3:a B final, Christian Karlsson 24:de, Ottilia Emanuelsson 31:de och Jonas Blomstrand 33:de.