VRRC

Folkrace

FR: Kalmar 2021-10-09

Dax att skriva en såkallad racerapport om gårdagen när det förengångsskull nästan lirade. Nu när man väl fått sova ikapp nästan två veckor sömnlösa nätter med att åka tävling tätt efter varandra utan att ha startklara bilar färdiga men denna dag hade jag sakt och slått på mig själv att nu satan gäller det! Sista tävlingen på året så ska det bli åka av! Men efter lite uppochner vänd vecka så blev det hyfsat tillslut! Första heatet tog man starten och kom i mål som segrare efter lite batalj med team kamraten Patrik Johansson. Nästa heat kom man iväg hyfsat okey men kom en sånndär framkrafsare som försökte gena lite väl häftigt som sen rullade och la sig på taket mitt framför mig så tappade ner till fjärde tror jag innan man kom förbi tredje gick väll hyfsat med men var lite väl många med samma vilja så blev lite turbulent så man körde nog lite väl hårt för att ha greppet med sig så snurrade och åkte lite väl brett så kom in som 5:a. Men det räckte till en C-final där jag kom ut som tvåa men krökte styrstaget igen så blev lite svårkört och efter alla olika damm moln så blev man 5:a. Så rätt okey ändå med dom förutsättningarna man haft och inte varit i säng tidigare än 02:00 varje natt det sista nu så kändes skönt med lite sovmorgon idag så nu laddar vi om intresse bubblan med lite krut och kör på älgjakt nu i veckan väl mött och tack Trälarps Maskinstation AB för säsongen och hoppas på mer kört nästa år.

Skrivet av Joakim Thylen 2021-10-10FR: Nässjö 2021-09-25

I 1:a heatet blev David 4:a, Ninni blev 5:a.

I 2:a heatet blev David 5:a, Ninni 5:a

I 3:e heatet blev David 4:a, Ninni 3:a

David fick ihop 8 poäng, Ninni 5 poäng och Erik 5 poäng.    

Rolig och bra banna så David kommer att köra här fler gånger. 

David har lite små fix att fixa men Erik har dessvärre mer jobb i vinter.

Ninni har inte kört på 2 år så för hennes del var det komback, så hon var "ringrostig". I första heatet så dog bilen 2 gånger, vilket kan bero på att hon inte har kört bilen tidigare, för den var lånad av David. 

I heat 3 så kom hon efter lite i starten men gasar på och en bil stannar å de andra 2 tar alternativet och helt plötsligt ligger hon först men hon vet att hon har alternativet kvar men tar det sista varvet och hon slutar på 3:de plats. Men bara känslan att ligga 1:a i 2 varv gör henne stolt ( många kanske tycker hon är en tönt nu) men bara den känslan att hon vet att hon kan köra växer inom henne så hon blir starkare som person. 

Jag vet att det var fler Vetlanda RRC:are som körde här men de har inte skrivet något om det så hur det gick för dem vet inte jag.


FR: Ulricehamn 2021-08-28

Erik och David var och åkte lite folkrace i Ulricehamn. Med lite blandade resultat tyvärr men roligt och blött för oss. Men david som kör sin första tävling hamnade på den 6 plats i sitt första heat och i andra blev han 4 och i sitt sista blev han 5.

Erik blev 5a första heatet och I andra slutade han 6a efter att tagit alternativet försent tyvärr. I sista blev det en bröderakamp efter att Erik och David hamnade i samma heat men den som kom vinnande ur den var ju Erik. Efter att David blev tryckt och fick en hel däck trave framför sig. Så tack vare det slutade Erik på en 4de plats.

Men den var kul även att vi inte hade vädret med oss. Och att man fick åka lite bil igen. Men som det ser ut nu så blir det nya tag till Nässjö nästa månad. Efter lite garage tid med rikt och lite översikt på alla saker. 

Skrivet av Erik Karlsson

FR: Laholm 3/7-2021

Jonas Skrotnisse Blomstrand har varit i Laholm och gasat av sig.

Han blev 5a I första pga en växel som inte ville som han ville,

3a I andra och lådras i 3:dje.


FR: Varberg 2/7-2021

Då har Skrotnisse varit å åkt Varberg fick fina startar men tyvärr hjälpte de inte redig

Blev 3a I första

5a I andra

5a I 3e

Han hoppas få behålla bilen för då blir det Laholm imorgonFR: Hallsberg

Folkrace 2/7-2021 Halsbergaa vad säger man? Äntligen?! Efter två års väntande och bränslebesparing med smitta i denna värld så är vi äntligen påväg Men som vanligt har inte vägen dit varit spikrak Har hållit på med en bil med det lilla extra i motormässigt som man tänkte ha på årets kanske ända tävling. Låg bra till i tidsplanen förengångsskull Men efter ett totalt misslyckat test i söndags så blev den motorn lite krasslig (troligen covid) menmen ska man köra så ska man köra! Så var bara att rulla in en annan bil som stog närmast! Var inte så mycket att göra på den! Var bara lite fix även på @almqvistoscar bil… men med envishet och lite sömnlösa dygn så kan vi äntligen säga att vi är påväg mot Närke på #speakerhjelm Sverigeresan! Första gången att köra i Hallsberg osv med rattrost! Så inga förhoppningar på resultat så är man bara nöjd att komma iväg och träffa allt folk igen på avstånd ha en bra helg winelovers för det ska vi ha! #almqvistmotorsport #thylenmotorsport #trälarpsmaskinstationab

Skrivet av Joakim ThylenFR: Bilspeedway 2021

Styrelsen tog den 2021-05-23 ett beslut om att inte genomföra någon bilspeedway i år. Detta på grund av corona läget och dess restruktioner från Folkhälsomyndigheten och SBF. 


Styrelsen 2021-05-23

Bilspeedway 2021

Styrelsen tog den 2021-05-23 ett beslut om att inte genomföra någon bilspeedway i år. Detta på grund av corona läget och dess restruktioner från Folkhälsomyndigheten och SBF. Vi får inte ta in någon publik och då har vi ingen möjlighet att få någon ekonomi i tävlingen. Vi kan inte godkänna en tävling där vi ser redan innan start att den inte kommer att gå ihop sig, så därför tog styrelsen detta beslutet, hoppas att ni förstår våt ställningstagande.


Styrelsen 2021-05-23

Mönsterås

2019-09-21

Urban Dahl var enda förare från VRRC i Mönsterås 2019-09-21.
Han blev 3:a i B-final i mix ( 5:e pokalen sedan starten 28/4-18)

Swedolracet

 2019-09-07 

Den 7 september 2019 så gick Swedolracet i Taberg av stapeln,
givetvis så hade vi några tappra medlemmar som körde denna tävling.

Det var delade framgångar men så är det i denna sport, Urban Dahl:s växellåda
rasade i andra heatet så sedan var det slutkört för hans del denna lördag.

Även för Jonas Blomstrand gick det inte något vidare denna lördag, han frontade
ett stålräcke även han i det andra heatet. Även Patrik Johansson och Kjell Johansson
körde denna tävling men där har jag inte hört något om hur det gick.

Målilla

2019-08-24

Bilspeedway i Målilla den 24 Augusti där vi hade många hemmaförare som det gick bra för.


Erik Karlsson 4a och Kim Bergström 5a i C-final Seniorer, Natalie Svensson 3a
och Urban Dahl 4a i B-final Mix. Även bra insatser av Christian Karlsson,
Jonas Blomstrand och Ronny Karlsson.

Swedolracet

 2019-09-07 

Den 7 september 2019 så gick Swedolracet i Taberg av stapeln,
givetvis så hade vi några tappra medlemmar som körde denna tävling.

Det var delade framgångar men så är det i denna sport,
Urban Dahl:s växellåda rasade i andra heatet så sedan
var det slutkört för hans del denna lördag.

Även för Jonas Blomstrand gick det inte något vidare
denna lördag, han frontade i ett stålräcke även han i det andra heatet.


Även Patrik Johansson och Kjell Johansson
körde denna tävling men där har jag inte hört något om hur det gick.

Bilspeedway 2019-07-05 och 2019-07-06

Kim Bergström från Vetlanda RRC blev 1:a i A finalen under fredagens Bilspeedway tävling. Övriga hemmaförare s resultat blev Erik Karlsson 3: a i B finalen, Jonas Blomstand 38:de och Christian Karlsson 39:de.


Det kom 2950 st för att se fredagens tävling på Vetlanda Motorstadion.


Lördagens tävling vanns av Patrik Eriksson Nässjö MK. Hemmaförarnas placering blev enligt följande: Kim Bergström 3:a B final, Christian Karlsson 24:de, Ottilia Emanuelsson 31:de och Jonas Blomstrand 33:de.