VRRC

Årsmöte 

Härmed kallas du/ni till Vetlanda Rally & Racing Clubs ordinarie årsmöte som hålls 27 mars 2022 klockan 15:00.

 

Årsmötet kommer i år att vara digitalt, vi kommer använda oss av plattformen Microsoft Teams du kan antingen ladda ner appen eller delta direkt på webben.

Men för att vi ska få detta att fungera så måste vi ha in en anmälan i förhand om ni tänker delta, efter anmälan så får ni ett mejl med en länk där ni klickar på länken för att komma in i mötesrummet.

Vi behöver ha in anmälan om ert deltagande och er mejladress senast söndagen den 20 mars kl. 18.00 till anneli.thylen@gmail.com frågor angående inloggning så kan ni ringa 070-534 32 01.

 

Motioner skall vara styrelsen till handa senast 20/3, 2022, och postas till Carola Dahl, Fondstigen 7, 57439 Vetlanda eller mailas till dahl33@spray.se

 

Vi hoppas ni vill delta och vill därför avsluta med att påminna er om att anmäla er via mail innan deadline den 20 mars klockan 18:00.

// Styrelsen

Styrelsen

Under året har det varit 11 styrelsemöten, 3 klubbmöten inklusive ett konstituerande och dessutom ett årsmöte (digitalt).

Med tanke på då rådande läge med Covid 19  så tog styrelsen beslut att ställa in klubbmötena från och med 24 november 2020, då regeringen och Folkhälsomyndigheten antog rekommendationer om att det bara fick var högst 8 deltagare på möten och andra sammankomster. Med detta i ryggen så kände styrelsen att de/vi inte kunde säkerställa denna rekommendation, och därför tog beslut om att ställa in klubbmötena. Dessa återupptogs med början 29 augusti 2021 och kallas numera för klubbinformation.

Några av styrelsens medlemmar har under året gått digitala utbildningar såsom Föreningskunskap, grund och att arbeta i valberedning.

 

Styrelsen via sekreterare Carola Dahl

 

 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2021 från Rally kommittén

Året började med hopp om att få till en stor rally Smålandstävling detta år, då människor började bli vaccinerade. Men efter mera Covid 19 regler och restriktioner från folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Så insåg vi i kommittén för att kunna ansöka om tävlingstillstånd hos Länsstyrelsen, om vägar mm så skulle de ha blivit villkorsreglerade så mycket att det hade blivit en dyr sak för Vetlanda RRC att genomföra. Så beslutet blev att ställa in den tilltänkta tävlingen även år 2021, med hopp om att bättre förutsättningar gäller för 2022. Där har planeringen börjat.

Vi har varit funktionärer på Novemberskölden som Nässjö MK genomförde även detta år.

Några medlemmar i Vetlanda RRC har tävlat på några av de tävlingar som trots restriktioner har genomförts på andra orter. Någon information från dessa medlemmar om tävlingarna och placeringar mm har inte inkommit till rallykommittén, för vi i kommittén ska inte behöva söka den informationen från våra medlemmar, därför så finns ingen information att delge i denna verksamhetsberättelse om dessa tävlingar som de har åkt.

 

Rally kommittén via Thomas Thylen

 

 Folkrace

Året 2021 fortsatte på förra årets bana med ett år som inte riktigt blev som vanligt. Det blev dock till vår stora glädje några fler folkracetävlingar i alla fall. 

För klubbens medlemmar har det körts tävlingar bland annat i Laholm, Ulricehamn, Nässjö, Vimmerby och Kalmar.

Bröderna Patrik och Peter Johansson tog sig till A-final i Vimmerbys partävling där de slutade på 3.e plats. I Kalmar tog sig folkracekommitéens egen Joakim Thylén till C-final där han slutade på 5.e plats.

Det blev ingen bilspeedway på Vetlanda Motorstadion under 2021 heller. Men vi håller hoppet uppe om att hemmatävling kan hållas under 2022 då det är 30-årsjubileum för bilspeedwayn.

Folkracekommittén tackar för året som gått och hoppas på en ännu mer aktiv och folkracetät säsong 2022.

 

Folkracekommittén via Frida Stålknapp, Fredrik Sjöstrand och Joakim Thylén

 

 Radiostyrd bilsport

Radiostyrd bilsport Under 2021 fortsatte problemen med Covid-19 att ställa till för oss. Både som tävlande och som arrangörer. Vår deltävling i SM-serien blev flyttad från maj till juli vilket gjorde att det blev mycket färre deltagare än vi hade räknat med. Men blev ändå ganska lyckad. På sommaren kom tävlingarna igång på allvar och det var fullt upp med tävlingar nästan varje helg. Vi planerade ett öppet KM på hösten men det fick ställas in på grund av vädret. Nu planerar vi för 2022 där vi ska försöka ha mer ”prova på” och lite enklare tävlingar. Väl mött på Nitro Arena!

 

RB-kommittén via Anders Billred

 

 Verksamhetsberättelse ”enkel bilsport” 2021

Ett fortsatt lugnt år då tävlingarna begränsades av Covid-19.

Det ordnades i alla fall 4 tävlingar runt Småland med angränsande län. Det var Falköping MK som var mest engagerade och höll i tre tävlingar varav våran klubb höll en tävling i augusti. Den första anmälda tävlingen i april utgick då restriktionerna fortfarande var så hårda, så kunde vi inte garantera säkerheten för alla tävlande och åhörare. Därför valde att avstå med att ta det säkra före det osäkra.

Vetlandas åkare medverkade i tre av fyra tävlingar, då en låg på semestern så begränsade det antalet anmälda åkare.

Dom tävlingarna vi deltog i hade vi alltid någon på pallen som representerade klubben, så fortfarande håller vi ställningarna från Vetlandas sida.

Det som fortfarande är ett stort problem är antalet arrangerade klubbar som vill arrangera tävlingar, dom lyser med sin frånvaro. Prioriteringarna går till övriga tävlingsverksamheter, där det genererar mer pengar, då det också idag numera är svårt att finna folk som vill hjälpa till runt tävlingar. Därför tvingas man prioritera på ett år vad man vill anordna.

 Min slutsats av det är att enkel bilsport då drabbas lättast. Extra roligt att våran egna klubb har en annan inställning till denna gren, vilket vi är väldigt glada för.

Det ser väl något mer ljust ut för tävlingsåret 2022 då det på flera håll visats något större intresse för att försöka ordna någon tävling. Varberg och Skövde, även Tidaholm är tillfrågade om dom inte kan hålla en tävling under året, så vi hoppas på att det kan bli en nytändning igen.

Vi har anmält två tävlingar även för 2022, en vårtävling i april, och en sensommartävling i augusti, där jag inte kan se att dom ska kunna vara fullt genomförbara, så vi ser med stor tillförsikt fram emot våren nu.

 

Mikael Fransén ”enkel bilsport”                                                    2022-02-20

Folkraceutbilddning 2022
Lördag den 5 mars kl. 9.00 så har vi en förarutbildning i folkrace och enkel bilsport.
Plats: VRRC:s klubbstuga, Vetlanda
Kostnad: mellan 500,- till 600,-/person beroende på antal anmälda, Betalas utbildningsdagen med swich eller kontanter.
Utbildare: Anneli Thylen och Åke Gustavsson
Anmälan: Senast 27 februari till anneli.thylen@vetlandarrc.se
Efter den 27 februari så kommer ni att få en bekräftelse och mer information.
Frågor besvaras av Anneli Thylen 070-534 32 01

Årsmöte 2022

Årsmöte söndag den 27 mars kl. 15.00 på Teams.

God Jul och Gott nytt år.

Vi hoppas på ett bra och trevligt tävlingsår 2022. Så förbered er inför tävlingssäsongen nu med att lösa ert medlemskap så ni kan lösa ut er licens när det blir dax att tävla

BE eller B96 körkort

Vid intresse så ta kontakt med Vetlanda Trafikskola, säg bara till att ni är medlemmar i VRRC så får ni ta del av rabatten.


Klubbmöte 2021-08-29

Första Klubbmöte efter Pandemin avklarat, 25 medlemmar i alla åldrar dök upp..

Avslutning med en tyst minut för Björn Kaasinen som har varit medlem i många år, samt korvgrillning

Årsmöte 2021

Söndagen den 28 mars kl. 15.00, digitalt via Teams. Men för att vi ska få detta att fungera så måste vi ha in en anmälan i förhand om ni tänker att delta, efter anmälan så får ni ett mejl med en länk där ni klickar på länken för att komma in i mötesrummet.

Vi behöver ha in er anmälan om ert deltagande och er mejladress senast söndagen den 21 mars kl. 18.00 till anneli.thylen@gmail.com frågor angående inloggning så kan ni ringa 070-534 32 01.

Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 20 mars 2021, och postas till Carola Dahl, Fondstigen 7, 574 39 Vetlanda eller mailas till dahl33@spray.se 


Verksamhetsberättelsen/kallelsen finns under dokument.

                   

Styrelsen 2021-03-13

Årsmöte 2021

Söndagen den 28 mars kl. 15.00, digitalt via Teams. Men för att vi ska få detta att fungera så måste vi ha in en anmälan i förhand om ni tänker att delta, efter anmälan så får ni ett mejl med en länk där ni klickar på länken för att komma in i mötesrummet.

Vi behöver ha in er anmälan om ert deltagande och er mejladress senast söndagen den 21 mars kl. 18.00 till anneli.thylen@gmail.com frågor angående inloggning så kan ni ringa 070-534 32 01.

Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 20 mars 2021, och postas till Carola Dahl, Fondstigen 7, 574 39 Vetlanda eller mailas till dahl33@spray.se 


Verksamhetsberättelsen/kallelsen finns under dokument.

                   

Styrelsen 2021-03-13

Styrelsen vill önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År

Styrelsen vill här med tacka alla medlemmar för det arbete som de har lagt ner under året för att klubben ska fungera. Tackar också de tävlande för ett annorlunda tävlingsår och hoppas att 2021 blir ett bättre tävlingsår, och att Covid 19 ger sig så vi kan genomföra de tävlingar som är planerade.
God Jul och Gott Nytt år 
önskar Styrelsen

Inställda klubbmöten

Med tanke på rådande läge med Covid 19  så tog styrelsen beslut att ställa in klubbmötena från och med 24 november, då regeringen och Folkhälsomyndigheten antog rekommendationer om att det bara får var högst 8 deltagare på möten och andra sammankomster. Med detta i ryggen så känner styrelsen att de/vi inte kan säkerställa denna rekommendation, och därför tog beslut om att ställa in klubbmötena.

Styrelsen kommer att ta beslut månad för månad angående klubbmötenas genomförande. Så håll er uppdaterade här på vår hemsida och vår facebooksida om när klubbmötena kommer att genomföras igen.